Raspored blagoslova obitelji za župu Sveta Tri kralja, Velika Erpenja

Raspored blagoslova obitelji 2021. – 2022.

1. PON 27.12. Vilanci, Ovčarić do Tišljar, krajnje kuće u župi od bivše zvonarke do Dragutina Bišćan
2. UTO 28.12. Selno, Oratje, Velika Erpenja, Marcel Ljubej do Zdravko Borošak
3. SRI 29.12. Mrzlo Polje, Police, Bezavina, Leš do Fijačko
4. ČET 30.12. Gornje Ravnice i dio Donjih Ravnica Muselin do Mario Besednik
5. PET 31.12. Tuheljske Toplice, Velika Erpenja, Čosić do Horvat
6. NED 2.1. Donje Ravnice – od 14 sati! Fišter do Lacko
7. PON 3.1. Donji Dubrovčan, MDK do Gmajnički
8. UTO 4.1. Gornji Dubrovčan, Koren do Cvetko

Dragi župljani!

Radujem se našem prvom susretu u vašim domovima! Na žalost, zbog epidemioloških prilika, trebamo i ove godine prilagoditi blagoslov obitelji kako ne bismo nikoga ugrozili. Predlažem da blagoslov molimo ili ispred ulaza u kuću ili na ulazu, noseći maske i držeći razmak. Svaki dan blagoslov počinjemo između 8:30 i 9 sati, osim u nedjelju. Ako je u kući više obitelji, molim da se okupimo na jednom mjestu, jer iz spomenutih razloga ne bih išao po kući.

U pojedinim obiteljima bio je običaj da župnik bude na obroku. To možemo zadržati uz uvjet da je obitelj ili preboljela koronu ili su članovi obitelji cijepljeni. Ne bih volio prekidati blagoslov za ručak pa nastavljati, već ako želite na obrok možemo doći kad sve završimo što moramo proći taj dan.

Ako u vašoj obitelji ima starijih koji ne mogu doći u crkvu, pridržavajući se epidemioloških mjera, rado bih kad dođem k vama na blagoslov ispovjedio i pričestio starije i bolesne. Molim da me na vrijeme obavijestite ako netko ima simptome COVID-19, pa ćemo dogovori molitveni susret za neko drugo vrijeme.

Što se tiče vašeg dara prilikom blagoslova obitelji, za prvi puta, ne bih ništa mijenjao. Tko nema obiteljsku knjižicu, dobit će je prilikom blagoslova. Ako imate pitanja oko blagoslova obitelji možete mi se javiti na 092 388 4120.

Imam potrebu obavijestiti vas što se u župi napravilo od kada sam preuzeo upravljanje župom. Nabavili smo novi oltarnik, novi kalež, četiri nove misnice, novi ormar za misno ruho, popravljen je razglas i postavljen zvučnik izvan kapelice, obnovljene su sve župne matične knjige. Postavili smo četiri LED reflektora te promijenili sve sijalice. Kupili smo dvadeset stolaca za prvopričesnike, servisirali bojler i plinsku peć, nabavili nove figure za jaslice, obnovljena je stara pokaznica i jedan stari kalež. Sve to koštalo je 15.761,15 kn. Podmiren je dug prema nadbiskupiji za prošle dvije godine koji je iznosio 15.548,00 kn. Ukupno smo potrošili 31.309,15. To je bilo moguće zahvaljujući donaciji od 30.000,00 kn jedne osobe koja je htjela ostati anonimna. Donijeli smo klupe iz župne crkve u Trgovišću. Naručena je cerada ili zimski vrt, u vrijednosti 14.000,00 kn, kojom ćemo zatvoriti prostor ispred kapelice za one koji budu stajali vani. Sanirane su udarne rupe na prilazu kapeli, te zamijenjena dotrajala rasvjeta ispred kapelice, na čemu zahvaljujem tijelima mjesne uprave!

Sretan Božić želi vam župnik Luka!