Mise u skladu s preporukama HZJZ od 3. svibnja 2020.

MISE NEDJELJOM U NAŠOJ ŽUPI

Do daljnjega odgađaju se mise nedjeljom u kapelama, budući da u njime ne možemo osigurati fizičko distanciranje u sklopu odrednica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Mise nedjeljom u Velikom Trgovišću bit će vani na trgu oko lika bl. Alojzija Stepinca. Nedjeljom će župna crkva biti zatvorena.

■ Mise nedjeljom na trgu pokraj župne crkve bit će u 8, 10 i 18.30 sati.

■ Na trgu pokraj župne crkve biti će označena mjesta za stajanje crvenim pravokutnikom. Nastojat ćemo pripremiti oko 30 sjedećih mjesta. Ako imate male stolce, ponesite sa sobom. U slučaju kiše, mise se ne odgađaju.

MISE KROZ TJEDAN U NAŠOJ ŽUPI

■ Mise kroz tjedan bit će u župnoj crkvi u 18.30 sati. Na klecalu ispred klupa u kojima se sjedi bit će postavljeni crveni pravokutnici na svakih 2 metra koji označavaju sjedeća mjesta.

■ Pri ulasku u crkvu treba držati udaljenost od 2 metra. Kada uđete u crkvu idete na prvo slobodno mjesto u klupu koja je najbliža oltaru. Kod izlaska iz crkve prvo izlaze oni koji su najbliži vratima, izlazimo od zadnje klupe pa prema prvoj klupi. Ulazna vrata će biti otvorena stalno, te vas molimo da ne dirate rukama vrata i klupe.

SVETA ISPOVIJED

Nedjeljom župnik će ispovijedati vani, iza crkve, barem pola sata prije mise. Vodite računa da 5 minuta prije mise župnik mora prekinuti ispovijedanje.

Radnim danom župnik će od 18 sati biti na raspolaganju za ispovijed u sakristiji.

■ U redu dok čekate ispovijed i za vrijeme ispovijedi, molim vas držite propisani razmak. Lijepo vas molim da ne nagrnete svi na ispovijed odmah prvih dana. Veći dio ljudi još ne radi ili radi od kuće, pa vas molim da dođete na ispovijed kroz tjedan.

MISNE NAKANE

■ od 19. ožujka pa do danas župnik je svakoga dana slavio misu. Budući da su vjernici bili spriječeni doći na misu, bez vas nisam htio imati misu na nakane koje ste zapisali. Zato vas molim da ponovno zapišete vaše nakane.

Nedjeljom prije mise u 8 sati, utorkom i petkom prije mise u 18.30 sati, možete vaše nakane prije mise zapisati u kod zvonara Petra. Za ostale dana nazovite župnika radi dogovora oko mise za vaše pokojne. U skladu s odrednicama Zavoda za javno zdravstvo, molim vas da se ne zadržavate nakon misa kako bi zapisali misne nakane. To učinite preko telefona: 049 236 200 ili 092 388 41 20.

 

Do daljnjega se odgađa župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike, te probe zborova.

Sakramenti vjenčanja, krštenja i drugi obredi odvijaju se na način da bude prisutno najviše 10 osoba ako se radi o manjem prostoru ili više osoba s prethodno navedenim razmakom od najmanje 2 metra između osoba. Svećenik, kumovi i ostale osobe koje neminovno dolaze u bliži kontakt preporučuje se da nose maske za lice, dok se fizički kontakt posebno s malim djetetom od strane osoba koje nisu roditelji izbjegavaju. Obredne geste koje pretpostavljaju nužnost dodira potrebno je svesti na najmanju moguću mjeru.

Ako ima nejasnoća ili pitanja molim vas da me nazovete  na 049 236 200 ili 092 388 41 20. Lijepo vas molim da proslijedite ove informacije i obavijestite one koji se ne služe internetom.

Radujem se ponovnom zajedništvu i srdačno sve pozdravljam!

vlč. Luka