Župna crkva MB Žalosne u Velikom Trgovišću

Obavijesti prigodom nastale situacije zbog koronavirusa

Dragi župljani, sestre i braćo!

Pred nama je prva nedjelja bez zajedničkog misnog slavlja. Pred nama je i prvi Uskrs bez uskrsnih ispovjedi, bez zajedničkih obreda Velikog Tjedna, bez blagoslova hrane i uskrsnih misa.

Neizvjesno je slavlje prve svete Pričesti i krizme. Čim budem imao nekih konkretnih informacija o krizmi i Pričesti, odmah ću vas obavijestiti na župnoj mrežnoj stranici https://zupavelikotrgovisce.com/ i Facebook profilu ŽUPA BDM od sedam žalosti, Veliko Trgovišće.

U našoj župnoj crkvi svetu misu i dalje ću slaviti svakoga dana, ali na žalost bez vas.

Svaki župnik dužan je jednu misu svake nedjelje prikazati za svoje župljane, žive i pokojne. Ta misa do sada u našoj župi bila je nedjeljom u 11 sati, pa će tako i ostati. Sutra dok budem prikazivao misu za sve vas u 11 sati pozivam i vas u vašim domovima na trenutak zajedničke molitve. Na linku možete pronaći prijedlog molitve za sutrašnju nedjelju:

http://www.hilp.hr/dokumenti_clanci_upload/20200320/zivo_vrelo202003201053101.pdf

Župni ured do daljnjega je zatvoren. Možete me dobiti na broj fiksnog telefona 049 236 200, ili na broj mobitela  092 388 41 20.

Hrvatska radiotelevizija od ponedjeljka, 23. ožujka uvodi svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a  i Trećem programu Hrvatskog radija.

Sklapanje braka u vjerskom obliku održava se isključivo u krugu najuže obitelji te predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Nijedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije. Obustavlja se održavanje svih oblika svadbenih svečanosti.

Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući upute i mjere koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba. Obustavlja se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. Nijedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Stavljam vam na srce pridržavanje svih odluka mjerodavnih civilnih i crkvenih vlasti!

S vama u mislima i u molitvama

vlč. Luka Slijepčević