uvođenje u službu

Liturgijsko uvođenje u službu novog upravitelja župe

U nedjelju, 25. kolovoza, mons. Ivan Miklenić, kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog, glavni urednik Glasa Koncila i zagorski arhiđakon, uveo je u službu novog upravitelja naše župe, Luku Slijepčevića.

Na početku misnog slavlja dr. Bransko Murić profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i naš župljanin, pročitao je Dekret o imenovanju novog upravitelja župe, a zatim je mons. Miklenić predstavio vlč. Luku.

Za vrijeme propovijedi, nakon što je mons. Miklenić vrlo lijepo objasnio nedjeljno evanđelje, naveo je i službe i dužnosti župnika iz crkvenog zakonika.

Nakon propovijedi vlč. Luka je dodirujući Evanđelje položio Prisegu o vjernom vršenju službe i savjesnom upravljanju crkvenom imovinom, te zajedno s mons. Miklenićem i župljanima Ivanom Loinom i Božidarom Šipekom, potpisao Prisegu. Nakon potpisivanja Prisege misno slavlje nastavio je predvoditi vlč. Luka.

Na kraju misnog slavlja g. Božidar Šipek poželio je vlč. Luki dobrodošlicu u ime župljana, a zatim se okupljenima obratio novi upravitelj župe.